Bedrijfsinfo

Maak uw keuze

Kies één van de onderstaande pagina's voor meer informatie.

Media MooiLaarbeek

In deze nieuwe rubriek bezoekt De MooiLaarbeekKrant personen die hun vak ten volle uitoefenen. Voor de vakman of vakvrouw in kwestie is het de normaalste zaak van de wereld; ze doen wat ze doen en dat kost hen ogenschijnlijk geen enkele moeite. Maar wat drijft hen nu werkelijk en wie is de persoon achter de vakman of -vrouw?

Deze week: Jos Sanders van OCS Laarbeek in Aarle-Rixtel.

Jos, wil je iets over jezelf vertellen? Heb je altijd al iets met auto’s gehad bijvoorbeeld?

“Ik heb altijd een grote passie voor auto’s gehad. Vandaar dat ik vroeger ook automonteur wilde worden, maar daar waren ze het ‘bij ons thuis’ nog niet zo mee eens. Ook mijn wens om verkoper te worden, viel niet in de smaak. Ik ben toen de opleiding tot elektricien gaan doen en begon daarnaast voor mezelf (toch) aan auto’s te sleutelen”, lacht Jos. “Achteraf gezien komt deze combinatie me nu uitstekend van pas.”

Hoe bedoel je?

Jos vervolgt: “Nou tegenwoordig wordt elektronica in auto’s steeds belangrijker. Auto’s lijken steeds meer op rijdende computers. Alhoewel we hier in training blijven om altijd ‘up to date’ qua kennis te zijn, levert mijn basiskennis op het gebied van elektronica me – zoals je zult begrijpen – veel voordeel op.”

Hoe lang ben je al gevestigd op deze plek en waaruit bestaan je werkzaamheden zoal?

“Ons autobedrijf is aan de Bosscheweg gevestigd sinds 2009. Samen met collega John van Bekkum ik de werkplaats en het kantoor. Mijn vrouw Petra verzorgt de boekhouding want dat is niet aan mij besteed”, lacht Jos. “We zijn een allround autobedrijf. Behalve de in- en verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s, zijn we een officieel APK-keurstation en verzorgen we onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan alle merken auto’s (inclusief nieuwe auto’s en leaseauto’s). Maar we bemiddelen ook bij de aankoop van auto’s en ingeval van een reparatie, regelen we vervangend vervoer. Dit zien we als één van onze zorgtaken.”

‘Zorgtaken’ zeg je Jos, leg eens uit hoe je dat ziet.

“We willen vooral géén prijsvechter zijn”, legt Jos uit. “Alles verloopt hier in goed vertrouwen met de klant. Ons klantenbestand is zorgvuldig opgebouwd en we hechten veel waarde aan een persoonlijk contact met onze klanten. Klanten moeten zich thuis voelen hier, of ze nu binnenlopen om een lampje te laten vervangen of een offerte opvragen voor een compleet nieuw wagenpark. We hebben een zorgplicht naar onze klanten toe. Ik zie het zo: ‘We verkopen niet, we adviseren en daar komt eventueel een verkooptransactie uit voort’. Meedenken vinden we belangrijk, belangrijker nog dan verkopen. Een klant moet het je gunnen… Als we een deal sluiten met een klant, dan verlangen we ook geen handtekening onder een verkoopcontract. We maken de auto in orde, de klant gaat rijden met de auto en daar houdt wat ons betreft de deal niet op. Eigenlijk kun je beter zeggen ‘de garantie houdt niet op’, omdat op het moment dat een klant niet tevreden is over de deal we altijd samen met de klant zullen zoeken naar een passende oplossing.”

Ben je gespecialiseerd in bepaalde automerken Jos?

“Nee. We hebben contacten met dealers van alle merken en kunnen altijd bij ze aankloppen.”

OCS Laarbeek

AUTODEAL

Nationale Auto Pas